Eerste afspraak

Bij een eerste afspraak heb ik meer tijd nodig dan bij een vervolgconsult. Een eerste gesprek duurt ruim een uur. Vervolgconsulten zullen ongeveer 45 minuten duren. Bij een eerste gesprek komen uw klachten ruim aan bod. Tevens bereken ik uw persoonlijke energiepatroon aan de hand van uw geboortedatum.

Omdat ik tevens arts ben, bekijk ik u ook vanuit westers oogpunt. Om die reden vind ik het prettig als u uw medicijnen meebrengt, indien u die gebruikt en ook uw bloeduitslagen mocht dit van toepassing zijn. Voor de duidelijkheid, ik neem geen taken van uw arts over. De hoeveelheid medicijnen die u dagelijks inneemt geven mij inzicht in de aard en de ernst van uw ziekte en medicijnen kunnen een polsbeeld verstoren. De pols is heel belangrijk voor het stellen van een diagnose. Bloeduitslagen kunnen tijdens de behandelingen wijzigen.

Na deze intake mag u op de behandeltafel gaan liggen en voel ik uw pols. Indien u littekens heeft, bekijk ik deze. Een litteken kan in sommige gevallen tot energetische verstoringen leiden,wanneer ze een meridiaan doorkruisen. Als dit zo is, dan dient het litteken behandeld te worden. Dit kan op verschillende manieren.

De voornaamste diagnosemethode in de acupunctuur is de polsdiagnose. Op de polsslagader bevinden zich zes verschillende posities. In deze zes posities zijn drie lagen voelbaar. Deze houden verband met de twaalf voornaamste energiebanen en een aantal extra energiebanen in het lichaam. De pols geeft mij veel informatie over uw hoeveelheid energie en waar uw energetische verstoringen zitten. Met behulp van de pols, uw verhaal en uw persoonlijke energiepatroon vorm ik een energetische diagnose en stel ik een behandelplan op. Dit bespreek ik met u en daarna krijgt u een acupunctuurbehandeling.

Een acupunctuurbehandeling duurt bij een volwassene ongeveer 20 minuten. Bij kinderen duurt dit een stuk korter. Hoe jonger het kind, hoe sneller het lichaam reageert op een behandeling. Het inbrengen van de naalden is voelbaar, sommige punten zijn gevoeliger om te prikken dan andere. Dit verschilt van persoon tot persoon. Desgewenst kan ik de naalden met behulp van een inbrenghulsje inbrengen waardoor u nog minder voelt. Tijdens de behandeling mogen de naalden geen onaangename sensaties geven of pijnlijk zijn.

Na de eerste behandeling zie ik u over het algemeen terug na 2 weken, afhankelijk van de soort klacht. De overige behandelingen zullen meestal om de 4 weken zijn. In de meeste gevallen ondervindt u binnen 6 behandelingen een verandering in uw klachtenpatroon.

 

Laatst aangepast (zondag, 11 december 2011 23:12)

Copyright © 2010 karibu tel 06-13277686 ---.
All Rights Reserved.