Het symbool yin yang


In deze geneeswijze staat het concept van Yin en Yang centraal. Yin en Yang worden gezien als 2 oerkrachten die tegengesteld werken (bijvoorbeeld boven –onder, links-rechts, oost-west, man-vrouw).
Yang is de uitgaande scheppende kracht en Yin de terugkerende oplossende kracht. Yang creëert Yin en Yin voedt Yang. Hierdoor zijn deze 2 oerkrachten ook onlosmakelijk aan elkaar verbonden en proberen elkaar in evenwicht te houden(iets is altijd meer links t.o.v. rechts of andersom, zo ook met boven-onder en oost-west en mannelijk-vrouwelijk). Deze Yin en Yang bewegingen manifesteren zich in ons lichaam als een kringloop van energiestromen , door de Chinezen Qi genoemd.
Het symbool Yin Yang heeft de vorm van een cirkel. Dit impliceert een voortdurend cyclisch proces, waarin Yang overgaat in Yin en Yin in yang. In het donkere deel van Yin zit een witte stip. Dit impliceert dat iets nooit volledig Yin is. Iets is altijd meer Yin t.o.v. Yang. Dit geldt uiteraard ook voor het lichte deel van Yang. Het impliceert ook de drang elkaar aan te vullen en het zoeken naar een voortdurend evenwicht.

 


Laatst aangepast (woensdag, 02 november 2011 22:09)

Copyright © 2010 karibu tel 06-13277686 ---.
All Rights Reserved.